Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, rohlíky (strouhanku) namočené v mléce a osmaženou cibulku. Promícháme a směsí naplníme očištěné papriky až po okraj, vidličkou napěchujeme a povrch uhladíme. Zpěníme druhou cibulku, vložíme papriky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vývarem tak, aby byly papriky ponořené a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, sem tam obrátíme. Papriky vyjmeme a do vývaru, ve kterém jsme papriky vařili, přidáme rajčatový protlak, pepř, nové koření, bobkový list a doděláme rajskou omáčku. Vlijeme záklechtku, dochutíme cukrem a solí a vložíme zpět papriky, aby se prohřály. Podáváme s knedlíkem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...